Cat consuma un frigider sau o combina frigorifică? Află cum poți economisi energie electrică

Te-ai întrebat vreodată cât consumă un frigider și o combină frigorifică?? Gestionarea costurilor de electricitate ale frigiderului poate fi puțin complicată. Toți știm că nu putem trăi fără unul, iar ideea de a-l opri este practic de neconcepută. Totuși, dacă ai avut un frigider de încredere pentru o perioadă destul de lungă, investiția într-unul nou ar putea fi o mișcare inteligentă.

Crede sau nu, un frigider nou-nouț s-ar putea plăti practic singur în câțiva ani, datorită unei scăderi semnificative a facturii tale de electricitate. Chiar dacă ești deja mândrul proprietar al unui model mai recent, există încă câteva trucuri ingenioase pentru a-ți maximiza eficiența. Învață din următoarele sfaturi pentru a dezlega misterul consumului de energie al frigiderului tău și a descoperi când ar putea fi momentul să iei în considerare o modernizare.

Frigiderele eficiente energetic sunt noua normalitate

Frigiderele eficiente din punct de vedere energetic devin tot mai obișnuite în zilele noastre. În secolul al XX-lea, estimarea consumului de energie al frigiderului tău era destul de ușoară, deoarece nu prea se schimba mult în lumea frigiderelor. Sărim în ultimele două decenii, iar eficiența energetică a frigiderelor a făcut progrese semnificative. Cele mai moderne modele folosesc doar 25% sau mai puțin din energia consumată de aparatele frigorifice din anii ’70.

Dat fiind varietatea de vârste și eficiențe ale frigiderelor care își fac loc în bucătăriile de astăzi, de la înghițitori de energie vintage la minuni contemporane de eficiență, determinarea consumului de electricitate al frigiderului tău este ca și cum ai rezolva un puzzle. Data de fabricație este un indiciu important, iar pentru o estimare rapidă a economiilor posibile, calculatorul de pe acest website este de mare ajutor. Echipat cu anul aproximativ și dimensiunea frigiderului tău, alături de rata kWh a furnizorului tău de electricitate (găsită pe factura lunară), poți evalua economiile potențiale înlocuind vechiul frigider cu unul modern ENERGY STAR.

Ce afectează consumul de energie electrică al frigiderului

consumul de energie al unui frigider

Ce Influentează Consumul de Energie al Frigiderului Consumul real de energie al frigiderului sau congelatorului tău va depinde de mai mulți factori. Aceștia includ:

 • Tipul: De exemplu, un frigider comercial de expoziție poate utiliza de zece ori mai mult decât frigiderul tău de acasă.
 • Mărimea: Orice aparat cu un volum mai mare, cum ar fi frigiderele side-by-side, consumă mai multă electricitate.
 • Amplasarea: Dacă frigiderul este într-o zonă caldă sau prost ventilată, va utiliza mai multă energie.
 • Anotimpul: Toate frigiderele consumă mai multă energie în vară decât în iarnă, deoarece temperatura ambiantă este mai ridicată.
 • Utilizarea: Dacă ușa frigiderului este deschisă frecvent sau ținută deschisă, compresorul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține lucrurile reci. De asemenea, un frigider gol poate necesita să lucreze mai mult decât unul rezonabil de stocat, deoarece mai mult „aer rece” este înlocuit cu „aer cald” atunci când ușa este deschisă.
 • Punct de setare a temperaturii: Setarea de fabrică poate menține frigiderul mai rece decât este necesar.
 • Vârstă: Frigiderele vechi sunt de obicei mai puțin eficiente energetic decât cele noi cu ratinguri înalte de stele. Stare. Dacă garniturile sunt în stare proastă, frigiderul tău va fi mai puțin eficient.

Cât consumă un frigider?

Să analizăm mai detaliat cu un exemplu: Dacă deții un frigider cu congelator superior din anii ’80, cu o capacitate de 537 litri – 600 litri, este probabil să consume în jur de 2,000 kWh pe an. La o rată de 0.46 de lei/kWh, aceste electrocasnice în vârstă îți costă aproximativ 2,53 lei în timp de 24 de ore, 77 lei pe lună și 921 lei pe an.

Acum, compară asta cu un frigider modern, cu certificare Energy Star, din era actuală, care folosește doar 350 kWh ca și consum anual de energie. La aceeași rată de electricitate, te aștepți la aproximativ 46 de bani pe zi, 13 lei pe lună și 160 lei pe an – traducându-se în economii anuale de 760 lei renunțând la vechiul frigider în favoarea unuia nou.

Clasa energetica Capacitate totala / litriConsum energetic annual / KWh
De la A++ pana la E200L-250L170 KWh – 230 Kilowați
De la A++ pana la E250L- 300L220 KWh – 260 KWh
De la A++ pana la E300L – 400L250 KWh – 295 KWh
De la A++ pana la E400L – 500L280 KWh – 310 KWh
De la A++ pana la EPeste 500L280 KWh – 325 KWh

Sfaturi pentru economisirea energiei pentru frigiderul tău

consumul de energie al unui frigider

Gata să economisești puțină energie și bani? Ia în considerare o modernizare la un frigider modern cu certificare ENERGY STAR. Totuși, dacă nu ești încă pregătit să faci acest pas, există multe trucuri eficiente și ieftine pentru a obține un pic mai multă eficiență de la frigiderul tău actual:

 • Menține-l curat: Șterge bobinele și curăță sub frigider la fiecare trei luni pentru a-i ajuta să respire mai ușor, consumând mai puțină energie în proces.
 • Verifică temperatura exterioară și interioară: Temperatura optimă pentru frigider este de 3 grade Celsius, iar congelatorul ar trebui să fie setat la -17 grade Celsius. Orice temperatură mai scăzută este doar o pierdere de energie.
 • Etanșează-l: Schimbă garniturile uzate de cauciuc ale ușilor frigiderului și congelatorului pentru a păstra aerul rece în interior.
 • Menține alimentele reci: Lasă resturile fierbinți să se răcească pe blat înainte de a le pune în frigider pentru a preveni supraîncărcarea compresorului.
 • Așează-l înțelept: Plasează frigiderul în colțul cel mai răcoros al bucătăriei, departe de cuptor sau ferestre însorite, pentru a reduce solicitarea și consumul de energie și lasa un pic de spațiu în spatele frigiderului.
 • Nu supraîncărca frigiderul: Este important ca aerul să circule ușor în interiorul frigiderului tău pentru performanțe optime. Ai grijă să nu umpli excesiv frigiderul și lasă destul spațiu pentru ca aerul să circule liber.
 • Menține-ți frigiderul în stare bună: Înlocuirea filtrelor sau a garniturilor și remedierea oricăror probleme imediat ce apar vor face ca frigiderul tău să funcționeze mai eficient. Frigiderele cu funcționalitate Wi-Fi de la brandurile de top te ajută să fii la curent cu întreținerea regulată, prin aplicații inteligente care te alertează cu privire la orice probleme și îți amintesc când trebuie să schimbi filtrele.
 • Dezgheață frigiderul și congelatorul la nevoie: Pe măsură ce se acumulează gheața în timp, performanța frigiderului și a congelatorului va scădea. Dezghețarea regulată a frigiderului va împiedica supraîncărcarea acestuia. Iată sfaturile noastre despre cum să dezgheți rapid frigiderul.
 • Menține ușile frigiderului închise: Toți am auzit pe cineva în casă spunând „închide ușa frigiderului” și cu siguranță există un motiv pentru asta. Cu cât petreci mai mult timp cu ușa frigiderului deschisă, cu atât mai greu trebuie să lucreze frigiderul pentru a reveni la temperatura potrivită. Încearcă să te gândești în avans la ceea ce vei avea nevoie la masă și să iei totul odată, ținând o listă a ceea ce se află în frigider în loc să deschizi ușa pentru a te uita. Frigiderele Instaview de la LG sunt utile deoarece îți permit să vezi ușor interiorul frigiderului fără a deschide ușa.


Fie că iei în considerare o modernizare sau ajustezi fin consumul tău de energie, faci o mișcare inteligentă atât pentru portofelul tău, cât și pentru planetă. Rămâi la fel de cool ca și frigiderul tău. Consumul de energie electrică redus la frigidere te va ajuta să economisești bani, atât pe factură, cât și pentru sănătatea frigiderului tău.