Cum să Menții Un Frigider Cu Miros Proaspăt?

Toți am trecut prin această situație, unde am deschis ușa frigiderului și am fost deranjați de mirosul neplăcut. Alimente vărsate, în putrefacție sau expirate și temperatura ridicată și umiditatea din exterior sunt cei mai mari contribuitori la un frigider cu miros neplăcut.

Vă întrebați cum să mențineți un frigider cu miros proaspăt? Cum puteți preveni apariția mirosurilor neplăcute în primul rând? Vă acoperim. Iată 5 sfaturi utile pe care vă sfătuim să le urmați.

Curățați Frigiderul

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut al frigiderului, trebuie să-l curățați complet. Începeți prin verificarea tuturor datelor de expirare și aruncarea alimentelor în putrefacție. Apoi scoateți toate suprafețele detașabile din interiorul frigiderului pentru a le înmuia în apă caldă și săpun simplu, în timp ce ștergeți părțile interioare și exterioare cu un șervețel umed.

Fiți Atent la Temperatură și Umiditate

Temperatura și nivelurile incorecte de umiditate sunt unul dintre principalele motive ale mirosurilor neplăcute, adesea cauzate de alimente vărsate.

Setarea temperaturii nu prea înalte sau prea joase va ajuta eficient la menținerea alimentelor comestibile și proaspete mai mult timp, reducând în același timp facturile de energie electrică și economisind energie, ceea ce contribuie și la combaterea încălzirii globale. Se recomandă ca temperatura interioară a frigiderului să fie menținută în jur de 4° până la 5° Celsius.

În ceea ce privește umiditatea, majoritatea frigiderelor vin cu sertare cu setări de umiditate. Trebuie să puneți lucrurile care au tendința să se strice într-un sertar cu umiditate scăzută, inclusiv fructe și legume. În timp ce verdeața care se ofilește, cum ar fi rucola, spanacul și ierburile, ar trebui să meargă într-un sertar cu umiditate ridicată.

Depozitați Alimentele în Siguranță

Este timpul să utilizați în mod eficient toate acele recipiente etanșe, reutilizabile din dulapurile voastre, în loc să utilizați folie de aluminiu și cutii de luat masa pentru a stoca resturile care vor lăsa un miros neplăcut în frigider.

Utilizați recipiente care nu rețin mirosurile. Spre deosebire de plastic, chiar și recipiențele de plastic pentru cuptorul cu microunde, sticla nu reține mirosurile datorită proprietăților sale intacte, netede și nonabsorbante.

Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a menține frigiderul cu miros proaspăt, prevenind mirosurile viitoare. În plus, acest lucru face să stapanați și să organizați frigiderul mult mai ușor!

Etichetați și Datați Resturile

Faceți un obicei din a eticheta toate resturile care intră în combina frigorifică cu data la care le-ați făcut. Acest pas va face curățarea frigiderului mult mai rapidă! De asemenea, încercați să păstrați lucrurile care trebuie consumate primele în față, acolo unde le puteți vedea. Și dacă aveți două sau mai multe dintre orice, stocați-le pe cele mai noi în spate.

Utilizați Odorizanți Naturali

Pentru a elimina acele mirosuri neplăcute din frigider, utilizați un deodorant natural! Există atât de multe opțiuni excelente disponibile în bucătăria voastră, de exemplu:

  • Bicarbonat de sodiu: Luați o bolă plină cu bicarbonat de sodiu, puneți-o în interiorul frigiderului și lăsați-o să stea câteva ore.
  • Oțet: Puneți o cană umplută cu oțet alb în frigider pentru a obține efectul dorit.
  • Lămâie: Puneți câteva felii de lămâie și lăsați-le să stea în interiorul frigiderului.
  • Boabe de cafea: Răspândiți boabele de cafea pe o tavă de copt și puneți-o în frigider peste noapte.

Aceste alternative naturale fac de fapt o treabă mai bună la eliminarea mirosurilor decât produsele chimice cumpărate din magazin, deoarece absorb bacteriile care provoacă mirosurile în loc să le acopere doar.

Cu aceste sfaturi utile, sperăm că nu veți mai întâmpina această problemă. Un frigider curat nu numai că vă va face să vă simțiți mai bine în privința stocării alimentelor, dar face și ca mâncarea să aibă un gust mai bun și să rămână comestibilă pentru o perioadă mai lungă de timp. Până la urmă, sănătatea este bogăția!