Cum să te asiguri că frigiderul tău are cu adevărat o temperatură sigură

Frigiderele au parcurs o distanță considerabilă de la inventarea lor ca „cutii de gheață.”. Un lucru comun tuturor frigiderelor moderne este că sunt proiectate să mențină alimentele proaspete prin ținerea acestora în afara „zonei periculoase”, intervalul de temperatură în care bacteriile pot să se înmulțească rapid, între 4°C și 60°C.

Pentru a vă asigura că alimentele dvs. sunt suficient de reci (și pentru a evita otrăvirea alimentelor!), este important să știți cât de rece este cu adevărat frigiderul și congelatorul dvs. — și cum să vă asigurați că au temperatura declarată. Mai jos, aflați cum să păstrați corespunzător frigiderul și congelatorul rece și cum să vă așezați și să vă organizați frigiderul pentru cele mai sigure rezultate.

Care este temperatura corectă pentru un frigider?

Temperatura ideală a frigiderului este între 1°C și 4°C. Această recomandare se situează deasupra punctului de îngheț — fără cristale de gheață sau alimente congelate aici! — dar sub zona periculoasă. Când temperaturile alimentelor sunt în zona periculoasă, creșterea bacteriilor crește exponențial, ceea ce determină ca alimentele să se strice mult mai rapid decât atunci când este rece sau cald. Consumul de alimente alterate poate duce la dureri de stomac și alte complicații de sănătate mai severe cauzate de bacterii, precum Salmonella și E. coli.

Cum să măsurați temperatura frigiderului dvs.

Majoritatea frigiderelor au setări reglabile de temperatură, totuși, este înțelept să investiți într-un termometru pentru electrocasnice pentru a ști cât de răcoros este cu adevărat. Un termometru bun vă va oferi o citire precisă în intervalul de 1-2 grade, astfel încât să vă puteți încredința că frigiderul dvs. se află cu adevărat în afara zonei periculoase.

Pentru cele mai bune rezultate, plasați un termometru pentru electrocasnice (sau termometru pentru frigider) în centrul zonei pe care doriți să o testați, cum ar fi raftul de sus sau sertarul de carne. Închideți ușa frigiderului și așteptați câteva ore pentru cea mai precisă citire. Reglați controalele de temperatură în consecință.

Un termometru pentru frigider poate fi folosit și pentru a măsura temperatura congelatorului, care ar trebui să fie de 0°F sau -18°C.

Unde să depozitați alimentele în frigiderul dvs.

Diverse părți ale frigiderului rulează puțin mai reci decât altele. Spatele și partea de jos a frigiderului sunt cele mai reci, în timp ce rafturile superioare sunt puțin mai calde. Rafturile ușii sunt cele mai calde. Iată ce să depozitați unde:

Rafturile superioare: Resturile și gustările ar trebui să fie depozitate pe rafturile superioare. Nu numai că temperatura este mai constantă pe aceste rafturi, dar alimentele sunt mai ușor accesibile, făcându-le mai greu de uitat, de exemplu, despre acea porție de paste Bolognese în plus.

Ușa frigiderului: Condimentele — nu laptele și ouăle! — ar trebui să fie depozitate în ușă. Asta pentru că condimentele au mai multe conservanți în ele, ceea ce le face mai stabile pe raft și mai puțin sensibile la schimbările de temperatură.

Compartimentul pentru unt: Dacă depozitați untul în ușă, utilizați compartimentul pentru unt. Mica ușă ajută la menținerea acelei zone reci chiar dacă deschideți ușa frigiderului des.

Sertarul pentru carne: Unele frigidere au sertare „deli” sau „carne” concepute să fie mai reci decât restul frigiderului. Dacă frigiderul dvs. are opțiunea de a controla temperatura, încercați să setați 36°F pentru carne deli și 32°F pentru toate celelalte carne crude. Temperaturile mai scăzute sunt responsabile pentru încetinirea creșterii bacteriilor și împiedicarea înmulțirii rapide, ceea ce ajută la menținerea prospețimii cărnii mai mult timp.

Rafturile inferioare: Dacă nu aveți un sertar dedicat pentru carne, este înțelept să stocați alimentele care se strică cel mai rapid, precum carnea crudă și produsele lactate, pe rafturile de jos, care sunt cele mai reci. Acest lucru ajută și la evitarea contaminării încrucișate în cazul în care carnea dvs. scurge întâmplător.

Sertarul pentru legume: Cunoscut și sub numele de sertare pentru fructe și legume, sertarele pentru legume nu sunt concepute să fie mai reci decât alte părți ale frigiderului, dar ajută la controlul umidității. Fructele tind să beneficieze de o umiditate scăzută, în timp ce legumele tind să beneficieze de una mai mare, așa că asigurați-vă că stocați fructele și legumele separat, deoarece majoritatea fructelor produc etilenă, o substanță chimică care îi ajută să se matureze — și poate determina legumele învecinate să se maturizeze mai devreme decât ați prefera.

Țineți minte: Nu toate produsele beneficiază de a fi refrigerate! Ceapa, usturoiul și cartofii ar trebui să fie depozitați într-un loc răcoros și întunecat. Roșiile ar trebui depozitate la temperatura camerei, la fel și pepenele. Ambele devin mai dulci și mai aromate pe măsură ce se maturizează.

Cum să menții frigiderul la o temperatură sigură

Refrigerează alimentele rapid. Experții recomandă să depozitați alimentele la temperatura camerei nu mai mult de două ore — și doar o oră dacă temperatura depășește 32°C. După aceea, alimentele ar trebui acoperite și puse la frigider pentru a respecta standardele de siguranță alimentară.

Nu introduceți alimente fierbinți direct în frigider pentru a le răci. În schimb, acestea ar trebui aduse la temperatura camerei mai întâi, apoi plasate în frigider din două motive principale: Alimentele fierbinți ar putea determina scăderea temperaturii din frigider și stricarea alimentelor din jur. De asemenea, alimentele fierbinți se răcesc mai încet decât cele la temperatura camerei, ceea ce mărește timpul în care alimentele rămân în zona periculoasă.

Verificați garnitura frigiderului pentru eventuale rupturi care ar putea permite aerului răcit să scape. Chiar și cea mai mică ruptură ar putea împiedica ușa să se închidă corect, rezultând în cele din urmă o scădere a temperaturii.

Nu supraaglomerați frigiderul. Aerul rece trebuie să circule în jurul alimentelor refrigerate pentru a le menține corect răcite.

Asigurați-vă că bobinele sunt curate. Amplasate pe spate, în partea de jos sau în partea de sus a frigiderului, bobinele acestuia sunt responsabile pentru ajutarea la menținerea temperaturii reci. Ele ajută la funcționarea frigiderului prin eliberarea căldurii pentru a răci și condensa agentul frigorific, care este responsabil pentru absorbția căldurii din frigider și congelator. În timp, bobinele pot acumula praf sau păr de animale, ceea ce poate afecta modul în care eliberează căldura. O acumulare poate determina supraîncălzirea compresorului.

Pentru a curăța bobinele, deconectați mai întâi frigiderul. Apoi, utilizați o perie specială pentru curățarea bobinelor pentru a desface și îndepărta praful. Aspirați zona din jur și reconectați frigiderul. Dacă aveți animale de companie sau frigiderul este amplasat într-o zonă prăfuită, curățați bobinele de două ori pe an. În caz contrar, o dată pe an este recomandată.