În cat timp se raceste un frigider nou? Toate detaliile

Atunci când deții o casă, întotdeauna apar unele cheltuieli neașteptate. Unele dintre cheltuielile mai costisitoare, la care proprietarii de case rareori se pregătesc, sunt înlocuirile de electrocasnice. Majoritatea proprietarilor speră că electrocasnicele lor vor dura atât cât indică garanția producătorului. Cu toate acestea, atunci când trebuie să înlocuiți frigiderul, vați dori să vă asigurați că hrana dumneavoastră nu se strică. Cel mai bun mod de a vă asigura că hrana nu se strică este să înțelegeți cum să răciți frigiderul. Cât de mult durează până când un frigider nou se răcește? În funcție de stilul frigiderului se determină cât durează până se răcește.

Să aruncăm o privire mai jos la ce înseamnă toate acestea pentru frigiderul dumneavoastră.

Care Sunt Diferențele

În funcție de tipul de frigider pe care doriți să-l răciți, se va determina cât de rapid veți reuși să realizați această sarcină. Există atât de multe tipuri și modele variate de frigidere. Fiecare frigider are un timp diferit de răcire. Să aruncăm o privire:

 • Minifrigider în funcție de marcă, nu ar trebui să dureze mai mult de 4 ore.
 • Frigider cu congelator superior – în funcție de marcă, va dura între 4 și 24 de ore.
 • Frigider cu uși franceze – în funcție de marcă, va dura între 2 și 24 de ore.
 • Frigider cu uși alăturate – în funcție de marcă, va dura între 2 și 24 de ore.
 • Frigider cu congelator în partea de jos – în funcție de marcă, va dura între 2 și 24 de ore.

În linii mari, fiecare marcă de frigider variază în timpul său de răcire.

Informații utile

Având în vedere că există anumiți parametri implicați în răcirea frigiderului. Dacă doriți să vă asigurați că se răcește rapid, va trebui să înțelegeți câteva lucruri. Să aruncăm o privire la ceea ce ar putea fi acele factori.

 • Dimensiunea frigiderului – cu cât frigiderul este mai mare, cu atât va dura mai mult să se răcească. Cele mai mari frigidere vor dura până la 24 de ore pentru a se răci corespunzător.
 • Locația de depozitare – dacă stocați un frigider în garaj, este posibil să dureze ceva timp până se răcește. În plus, mențineți temperatura de aer condiționat la o temperatură mai scăzută în casă atunci când instalați noul frigider în bucătăria dvs.
 • Temperaturile din cameră – dacă stocați frigiderul într-o bucătărie în aer liber, în garaj sau într-un loc care nu este răcit de unitatea de aer condiționat a casei dvs., este posibil să țineți frigiderul în funcțiune. S-ar putea să fie nevoie să investiți în niște ventilatoare sau izolație cu deschideri pentru a menține zona mai rece. Temperatura ideală este atunci când temperatura camerei este mai scăzută decât ar fi în mod normal într-o zi caldă.
 • Vârsta frigiderului – cu cât frigiderul este mai vechi, cu atât va dura mai mult să se răcească. Părți ale acestuia ar putea să nu funcționeze corespunzător și ar putea avea nevoie de înlocuire. Fii atent la aerisirile blocate, garniturile ușii deteriorate, ventilatorul condensatorului care nu funcționează și, posibil, un compresor care trebuie înlocuit.
 • Gol – mențineți frigiderul plin cu alimente. Amintește-ți întotdeauna că un frigider plin funcționează mai eficient. Puneți alimente în frigider pentru a accelera procesul de răcire. Cu cât este mai puțin spațiu liber în aer, cu atât mai puțină șansă are aerul cald să circule.
 • Țineți evidența deschiderilor ușilor – dacă sunteți un proprietar care deschide constant ușa frigiderului, atunci puteți să vă așteptați ca aerul rece să nu persiste mult timp. De fiecare dată când deschideți ușa, aerul rece scapă.

Cum Pot Să-l Răcesc Mai Repede

Credeți sau nu, există câteva moduri în care puteți încerca să răciți frigiderul mai repede. Să vedem ce posibilități există.

 • Locația frigiderului – țineți frigiderul departe de perete. Căldura frigiderului trebuie să se ducă undeva, deci dacă frigiderul atinge peretele, nu va avea unde să se ducă.
 • Plasarea gheții – adăugați câteva cuburi de gheață în congelator. Gheața va elibera mai multe temperaturi reci și va răci frigiderul mult mai rapid.
 • Păstrați-l închis – asigurați-vă că ușile rămân închise. Cu cât deschideți mai mult ușile frigiderului, cu atât mai mult aer rece scapă. Țineți-le închise în timp ce îl răciți.
 • Răciți bucătăria – reduceți temperatura aerului condiționat astfel încât casa să fie mai răcoroasă într-o zi caldă. Dacă instalați un frigider nou într-o umiditate ridicată și după-amiaza caldă, veți dori să mențineți bucătăria cât mai rece posibil pentru a accelera procesul de răcire.
 • Răciți alimentele – dacă țineți totul în frigider rece, atunci acest lucru va ajuta frigiderul să se răcească mai repede. Punerea de alimente calde într-un frigider gol și cu aer uscat va încetini procesul. Nu vreți ca frigiderul să lucreze în exces doar pentru a răci alimentele și frigiderul însuși.

Alte Măsuri de Întreținere Recomandate

Acum că știți cum să răciți frigiderul cel mai rapid, asigurați-vă că aveți alimentarea corectă cu curent electric pentru frigider. Este important să înțelegeți dacă aveți nevoie de un circuit dedicat pentru noul frigider. Lipsa cantității corecte de putere va întârzia răcirea frigiderului.

Apoi, dacă vă întoarceți acasă după o zi lungă de muncă și începeți să auziți un zgomot ciudat provenind de la frigiderul dumneavoastră, s-ar putea să vă gândiți să înlocuiți un compresor sau întregul aparat. Înainte să cheltuiți bani pe un frigider nou, aflați de ce frigiderul dumneavoastră face zgomot.

În cele din urmă, dacă ați determinat că frigiderul dumneavoastră zgomotos se datorează unui compresor, ar doriți să știți cum să resetați compresorul. Este posibil să nu fie necesar să înlocuiți compresorul, ci doar să îl resetați. Cu cât înțelegeți mai multe despre frigiderul dumneavoastră, cu atât mai mulți bani puteți economisi.

Când Să Chem Un Profesionist

Dacă nu sunteți sigur ce să faceți în legătură cu timpul lent de răcire al frigiderului dumneavoastră, contactați un instalator autorizat profesional. Acesta vă poate asigura că compresorul frigiderului funcționează corespunzător și că frigiderul nou instalat este montat corect. Contactați compania locală de inspecție a locuințelor pentru a vă ajuta să găsiți un instalator de încredere.

Concluzie

Când vine vorba de întreținerea locuinței, vă veți dori să vă asigurați că angajați un antreprenor general sau instalator profesionist autorizat. De asemenea, asigurați-vă că obțineți mai multe oferte înainte de a vă face griji cu privire la instalarea sau întreținerea unui frigider.