Sfaturi Simple pentru a Elimina Mirosurile din Frigider

Dacă ați deschide acum frigiderul și ați mirosi, cum ar mirosi? Dacă miroase bine, totul este în regulă. Dacă miroase ciudat, ar putea fi momentul să faceți o curățare amănunțită.

Mirosurile pot fi un semn al alterării sau varsării care poate atrage bacterii, ceea ce ar putea afecta alimentele. În postarea de astăzi, împărtășim câteva modalități prietenoase cu mediul înconjurător despre cum să scăpați de mirosul din frigider pentru a preveni contaminarea alimentelor și pentru a ține departe mirosurile.

Cum să scăpați de mirosurile din frigider cu 9 dezinfectanți prietenoși cu mediul

Cafea măcinată: Boabele de cafea sunt cunoscute ca unul dintre cei mai populari absorbitori de miros din frigider. Puneți cafea proaspăt măcinată uniform pe o farfurie și țineți-o în frigider timp de 24 de ore.

După 1 zi petrecută în frigider, poate fi reciclată pentru a deveni îngrășământ pentru plantele de acasă. Amestecați-o pur și simplu cu solul și sunteți gata.

Săculeț de ceai folosit: Puneți câteva pungi de ceai folosite într-un recipient deschis sau într-un bol mic și așezați-le în frigider. Frunzele de ceai vor absorbi mirosurile neplăcute și vor lăsa frigiderul cu o aromă proaspătă. Asigurați-vă că înlocuiți pungile de ceai la fiecare 3 – 4 zile pentru un control optim al mirosului.

Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este cunoscut de ani de zile ca un deodorant natural eficient pentru frigider. Așezați bicarbonat de sodiu într-un recipient deschis și lăsați-l să își facă treaba înfrumusețând frigiderul timp de 24 de ore.

Cu câteva picături de uleiuri esențiale, obțineți ceva care nu numai că ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, ci și face ca frigiderul să miroasă bine în același timp.

Lămâie (cu bicarbonat de sodiu și sare): Combinația acestor trei elemente reprezintă o soluție rapidă excelentă pentru un frigider mirositor, deoarece elimină mai rapid mirosurile neplăcute și adaugă o aromă proaspătă frigiderului.

Urmăriți această instrucțiune simplă:

  • Feliaiți o lămâie în bucăți de 2-3 cm grosime.
  • Adăugați 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu și sare pe felii.
  • Așezați lămâile pe o farfurie mică, descoperită.
  • Țineți farfuria în frigider timp de până la 6 zile. De obicei, lămâile durează câteva ore înainte să observați că mirosul din frigider devine mai proaspăt.

Sfat: Portocala este o alternativă perfectă pentru lămâie.

Fulgi de ovăz: Nu doar că sunt folosiți ca absorbitori naturali de miros pentru frigider, dar fulgii de ovăz sunt și utili pentru curățenia generală a casei, deoarece pot absorbi eficient mirosurile, uleiurile și lichidele. Tot ce trebuie să faceți este să puneți niște fulgi de ovăz brut într-un recipient descoperit și să-l lăsați în frigider.

 

Extract de vanilie: Înmuiați unul sau două bile de bumbac cu câteva picături de extract de vanilie. Așezați bilele umezite pe o farfurie mică și puneți totul în partea din spate a frigiderului.

Oțet: Adăugați puțin oțet pe un prosop de hârtie mic și așezați-l într-un bol sau recipient deschis. Lăsați-l în frigider timp de cel puțin 24 de ore pentru a obține efectul dorit. Asigurați-vă că înlocuiți prosopul la fiecare câteva zile sau de fiecare dată când se usucă.

Cartofi: Cartofii funcționează perfect ca absorbitori de miros, la fel ca ovăzul. Curățați un cartof, tăiați-l în bucăți mici și țineți-l în frigider. Schimbați-l la câteva zile pentru un efect maxim de control al mirosului.

Cărbune: Cărbunele pe care îl puteți folosi pentru a dezinfecta frigiderul este același tip pe care îl utilizați pentru petrecerile de grătar. Puneți două căni de cuburi de cărbune într-un recipient descoperit și așezați-l în partea din spate a frigiderului. Asigurați-vă că le spuneți copiilor despre acești dezinfectanți, altfel este foarte probabil să îi confunde cu dulciuri de ciocolată.

Cum să împiedici frigiderul să miroasă: 4 reguli simple

Faceți periodic o revizie a frigiderului: Este cel mai bine să faceți o curățare profundă la fiecare trei până la patru luni. Aruncați condimentele expirate, verdeața vătămată sau resturile ireparabile și ștergeți recipiente cu reziduuri alimentare expuse. Urmăriți instrucțiunile noastre pas cu pas despre cum să curățați corect un frigider aici.

Curățați toate suprafețele și scoateți cu ușurință toate rafturile și containerele reglabile. După ce le spălați bine cu apă săpunosă, reintroduceți-le și personalizați spațiul în funcție de nevoile dvs.

Primele introduse, primele scoase: Pentru a menține un frigider curat, păstrați alimentele mai vechi sau ușor perisabile în față și la îndemână, în timp ce stocați cele care pot dura mai mult în altă parte. În acest fel, va fi mai ușor să terminați alimentele înainte să expire.

Alterare încet: În general, fructele și legumele trebuie să fie păstrate într-un mediu umed pentru a le menține proaspete, crocante și pline de aromă pentru mai mult timp. Dar prea multă umiditate le-ar putea face să putrezească, iar prea puțină le-ar putea face să se înăbușe.

Respectă temperaturile: Ca regulă generală, păstrați temperatura cu 4°C mai jos pentru a încetini creșterea bacteriilor. Cu toate acestea, alte articole pot necesita temperaturi diferite pentru a-și menține prospețimea și aroma, cum ar fi carnea la -2°C sau unele fructe la 7°C. Aflați cum să setați temperatura corectă a frigiderului în articolul nostru.

Întrebări frecvente despre cum să dezinfectați frigiderul

Mirosurile din frigider provin fie de la bacterii, fie de la mucegai, adesea de la alterarea alimentelor sau de la acumularea de umiditate. Interiorul frigiderului este făcut în principal din plastic, iar plasticul absoarbe mirosurile. Dacă frigiderul nu este curățat în mod regulat, este cel mai probabil motivul pentru care miroase.

Multe persoane uită de tava de colectare atunci când vine vorba de curățarea frigiderului. Tava stă sub frigider, capturând umiditatea de la linia de condens care poate provoca mucegai și miros neplăcut pe termen lung.

Unele frigidere au un filtru de aer care purifică aerul circulant și un filtru de apă pentru distribuitorul de apă sau fabrica de gheață. Ambele trebuie curățate o dată la șase luni.

Fructele cu miros puternic pot rezista mult timp în frigider dacă nu sunt curățate corect. Pentru curățare, utilizați un prosop curat înmuiat în suc de lămâie și ștergeți fiecare colț al cabinetului. Lămâia proaspătă are un miros plăcut, răcoritor și proprietăți bacte-ricide și de deodorizare bune, care pot elimina chiar și mirosul de fructe puternice.

În primul rând, deconectați congelatorul și scoateți toate alimentele, punându-le într-un găleată cu gheață pentru a le împiedica să se dezghețe. Apoi, amestecați apă caldă cu bicarbonat de sodiu sau oțet, înmuiați un prosop curat în amestec și utilizați-l pentru a șterge compartimentul congelator și a elimina orice miros neplăcut. Pentru un miros proaspăt, puteți adăuga și puțină coajă de portocală, mandarină sau lămâie.